Samsung обявява 110-инчов MicroLED телевизор

Samsung обявява 110-инчов MicroLED телевизор
11 декември 2020

LCD, OLED и Quantum Dots да отстъпят - Samsung представя следващото поколение дисплейна технология в най-новия си телевизор. От технологичния гигант обявиха новината за пускането на 110-инчов 4K HDR MicroLED телевизор, който ще бъде представен през следващата година.

 

Samsung работи с MicroLED от известно време и миналата година пусна своя модулен луксозен телевизор The Wall, който може да бъде увеличен до 292 инча. Сега обаче използва технологията за много по-конвенционална телевизия, макар и масивна.

 

„Тъй като потребителите разчитат на своите телевизори за повече функции от всякога, ние сме изключително развълнувани да представим 110-инчовия MicroLED на търговския пазар,“ каза Jonghee Han, президент на бизнеса с визуални дисплеи в Samsung Electronics. „Samsung MicroLED ще предефинира какво означават първокласните преживявания у дома за потребителите по целия свят.“

 

Въпреки че размерът е впечатляващ, други характеристики на телевизора са повече. Използването на LED светлини с размер на микрометър елиминира необходимостта от подсветка и цветни филтри, което води до много подобрено качество на изображението и 100% поддръжка на DCI и Adobe RGB цветова гама. Съотношението екран към тяло е 99,99 процента, което означава, че просто няма външен панел - това е 110 инча чист екран. И по някакъв начин Samsung предлага 5.1-канален съраунд звук, без да се изисква външен високоговорител.

 

Samsung 110-inch MicroLED TV

 

Все още не знаем колко струва телевизора, но той ще бъде достъпна в световен мащаб през първото тримесечие на следващата година. Що се отнася до това, което се случва сега, Samsung заяви, че „е иновация, за да я превърне в реалност, като разработи авангардна технология за повърхностно монтиране - заедно с нов производствен процес, произлизащ от неговия полупроводников бизнес - улеснявайки производството, доставката и инсталирането на MicroLED технологията." И след като веднъж е инсталиран, този телевизор ще живее дълго - Samsung твърди, че MicroLED имат живот 100 000 часа.

 

Източник