• Начало
  • Новини
  • Процесорите AMD Ryzen 5000 са почти два пъти по-бързи от оригиналните процесори Ryzen

Процесорите AMD Ryzen 5000 са почти два пъти по-бързи от оригиналните процесори Ryzen

Процесорите AMD Ryzen 5000 са почти два пъти по-бързи от оригиналните процесори Ryzen
29 декември 2020

Zen 3 е короната в царството на AMD Ryzen

 

Новите чипове на AMD Ryzen 5000, базирани на Zen 3, предлагат почти два пъти по-голяма производителност от първото поколение процесори Ryzen с оригиналната Zen архитектура.

 

Това е според преглед на производителността, направен от Golem.de, който показа, че процесорите Ryzen 5000 са постигнали ръст на скоростта до 80% в сравнение с оригиналните чипове.

 

Не забравяйте, че серията Ryzen 1000 излезе през март 2017 г., така че оттогава, за доста по-малко от четири години, видяхме четири поколения чипове и огромен скок в производителността - такъв, на какъвто не сме ставали свидетели от повече от десетилетие, както съобщава Wccftech.

 

Техническата иновация, която AMD показа с Ryzen, не е нищо друго освен изключителна и това се отрази в начина, по който компанията постигна пълна доминация на пазара за настолни процесори през последните няколко години, оставяйки Intel далеч назад.

 

Nvidia може да победи AMD при видеокартите, благодарение на новата сделка със Samsung

 

Тези оригинални процесори Ryzen направиха най-големия скок от всички, с 52% IPC повече в сравнение с предшествениците на AMD Excavator чипове. Zen+ постигна още 3% увеличение, а Zen 2 13% увеличение, като най-новата архитектура Zen 3 осигури 19% увеличение, както видяхме наскоро.


Силни в игрите

 

Сравнявайки Ryzen 7 1800X с новия Ryzen 7 5800X, и двата 8-ядрени процесора, разбира се, тестовете за игри на Golem.de установиха, че последният е с 80% по-бърз в определен набор от игри (включително GTA 5 и Total War: Troy). А що се отнася до приложенията, 5800X предлага приблизително 72% по-бързи скорости.

 

И всичко това с нищожно увеличаване на TDP през поколенията, като 1800X използва 95W по отношение на консумацията на енергия, а 5800X само 105W.

 

Със сигурност бяхме силно впечатлени от това, което AMD успя да постигне с Ryzen 7 5800X в нашето ревю, където получи максимални оценки и нашата награда за най-добър процесор в класа си. Това е страхотен процесор за игри, който прави големи крачки напред в едноядрената производителност.

 

Попитайте ни за цените на най-новите конфигурации тук.

 

Източник