Още една крипто борса стана жертва на масивен хак

Още една крипто борса стана жертва на масивен хак
26 декември 2020

Горещите портфейли на EXMO са хакнати

 

 

Криптовалутна борса с 24-часов обем на търговия от близо 52 милиона долара е хакната. Базираната в Обединеното кралство EXMO разкри, че криптовалутни активи, включително Bitcoin, Ripple, Ethereum и други, са били откраднати от горещите му портфейли. Колективно около 5% от общите активи на EXMO бяха изтеглени.

 

EXMO обясни, че инцидентът все още се разследва, но идентифицира адресите на портфейла, където са били депозирани откраднатите средства. Крипто борсата е съобщила за кражбата на съответните органи и е поискала от други крипто услуги да блокират всички акаунти, свързани с атаката. В допълнение EXMO потвърди, че всички загуби, свързани с този инцидент, ще бъдат възстановени.

 

Докато EXMO извършва задълбочен преглед на сигурността, борсата моли потребителите да не депозират допълнителни средства. Тегленията за момента също се спират.

 

Труден старт

 

Горещите портфейли са места, където се съхраняват криптовалути, но за разлика от студените портфейли, те са свързани с интернет. Въпреки че това улеснява улесняването на транзакциите, горещите портфейли идват с допълнителни рискове за сигурността в сравнение със студените портфейли - факт, който придобива допълнително значение в светлината на инциденти като този, който сполетя EXMO.

 

Новини за криптовалутите

 

„Най-добрата практика е да не съхранявате и съхранявате големи суми средства в горещи портфейли на борсите, а по-скоро да ги прехвърляте или на студен хардуерен портфейл (който има подходящи кодове за възстановяване, зададени и съхранявани сигурно), или на стандартна банкова сметка според случая при завършване на сделката за обмен ", обясни Брад Макензи, главен изпълнителен директор на фирмата за ИТ сигурност Clear Skies." Това се стреми да намали личната експозиция и загуба в случай на компромис при размяна."

 

Хакът на EXMO представлява ранно предизвикателство за фирмата да се преодолее. Той получи статут на временна регистрация само в Органа за финансово поведение на Обединеното кралство по-рано този месец.

 

Източник