• Начало
  • Новини
  • Марк Зукърбърг: ваксината срещу COVID-19 няма да е необходима, да се върнете на работа

Марк Зукърбърг: ваксината срещу COVID-19 няма да е необходима, да се върнете на работа

Марк Зукърбърг: ваксината срещу COVID-19 няма да е необходима, да се върнете на работа
12 декември 2020

За да приключи пандемията на коронавирус през следващата година, 75-85 процента от хората в САЩ трябва да бъдат ваксинирани. Това твърди д-р Антъни Фаучи, главен медицински съветник на президента. Марк Зукърбърг обаче каза на служителите си, че ваксината няма да е необходима, за да се върнат на работа.

 

Както The Daily Beast съобщава, Зукърбърг заяви, че ваксините няма да бъдат задължителни за връщане на работа в офиса. Понастоящем във Facebook работят над 52 000 души и им е позволено да продължат да работят отдалечено до юли 2021 г., ако желаят.

 

Не е ясно защо Зукърбърг се радва служителите да се върнат на работа, все още податливи на COVID-19, особено като се има предвид какво каза д-р Фаучи и колко бързо се разпространява вирусът. Facebook публикува изявление пред The Daily Beast, изясняващо позицията на компанията:

 

"Нашите офиси в САЩ остават затворени и не очакваме те да се отворят преди ваксините COVID-19 да бъдат широко достъпни. В днешната среща на директорите Марк каза, че към този момент не смятаме, че ще е необходимо да се изисква ваксина за служителите да се върнат на работа", каза говорителят. Той също така каза, че е уверен във ваксината и очаква с нетърпение да я получи сам. "След като се върнем в офиса, ще имаме на разположение редица протоколи, които очакваме да включват тестване, социално дистанциране, носене на маски и други най-добри практики. Продължаваме да работим с много експерти, за да определим план, който дава приоритет на здравето и безопасността на всички."

 

Източник