Кингстън представя първия си PCIe 4.0 NVMe SSD

Кингстън представя първия си PCIe 4.0 NVMe SSD
12 януари 2021

Ghost Tree NVMe SSD може да се стартира със скорост на четене и запис до 7000MB/s.

 

Кингстън обяви предстоящата си стратегия относно NVMe SSD на CES 2021, която включва първия PCIe NVMe Gen 4.0 SSD, както и нов външен USB 3.2 SSD.

 

Директорът на отдела за SSD продукти в Кингстън Луис Канеширо обясни в прессъобщение, че компанията се възползва от тазгодишния изцяло дигитален CES, за да демонстрира най-новите си SSD, като каза:

 

„Сега, когато CES се движи онлайн, имаме по-голяма възможност да се свържем с нови и съществуващи технологични общности по света. CES е най-доброто време да споделим какво следва от Кингстън и ние сме много развълнувани да пуснем на пазара първите ни NVMe SSD Gen 4.0, както и външно устройство тази година. Що се отнася до NVMe, ще имаме покрити всички клиентски сегменти - от потребителите до центровете за данни.“

 

От новите SSD, обявени на CES тази година, предстоящото високопроизводително устройство Gen 4.0 с кодово име Ghost Tree е най-вълнуващото, тъй като компанията се насочва към скорости от 7000MB/s за четене и запис с капацитет от 1TB до 4TB.

 

Най-добрият бюджетен домашен офис компютър за януари 2021 г.

 

Докато Ghost Tree ще бъде насочен към потребителите, Кингстън не е забравил за ниския клас на SSD пазара. Най-новите Gen 3.0 x4 SSD дискове на компанията от нейната серия NV са идеална входна точка за новите потребители на NVMe с капацитет до 2TB.

 

Кингстън също разкри, че ще пусне изцяло ново USB 3.2 Gen 2 x2 външно устройство, наречено XS2000 с капацитет от 500 GB до 2 TB. Преносимият SSD има USB Type-C интерфейс, който позволява супер бърз трансфер на данни до 2000MB / s.

 

И накрая, Центърът за данни на Кингстън 1500M е актуализация на DC1000M, която добавя поддръжка за пространства с много имена. Новият U.2 NVMe SSD е проектиран да поддържа широк спектър от интензивни работни натоварвания, включително изчисления в облак, уеб хостинг и виртуални инфраструктури.

 

Източник