• Начало
  • Новини
  • Бизнесът увеличава разходите за сътрудничество през 21 г., тъй като работата от разстояние продължава

Бизнесът увеличава разходите за сътрудничество през 21 г., тъй като работата от разстояние продължава

Бизнесът увеличава разходите за сътрудничество през 21 г., тъй като работата от разстояние продължава
5 януари 2021

Не е изненадващо, че инструментите за видео и екипите за сътрудничество ще останат приоритет на предприятията през следващата година, тъй като много офиси очакват да останат до голяма степен затворени поне до лятото.

 

След като се бориха през 2020 г. да продължат бизнес операциите на фона на пандемията, компаниите отделят още по-големи разходи през 2021 г. за инструменти за сътрудничество в подкрепа на отдалечени работници. Но с пускането на ваксините сега и несигурността относно това как може да изглежда едно „хибридно работно място“, същите тези компании вероятно ще харчат предпазливо поради несигурността относно по-широката икономическа среда.

 

Дори и с ваксинациите, предлагащи надежда за нещо нормално през следващата година, отдалечената работа ще остане необходимост за много организации. Повече от половината (54%) от анкетираните в проучване на Pew, публикувано този месец заявиха, че искат да работят от вкъщи „през цялото време или през по-голямата част от времето“, когато избухването на коронавирус приключи, докато една трета би го направила „в някои случаи”. Само 11% казват, че биха искали да правят това „рядко или никога“.

 

Продължаващата нужда от инструменти за свързване на тези отдалечени екипи ще доведе до увеличаване на разходите за сътрудничество през следващата година, каза Ирвин Лазар, вицепрезидент и директор по услуги в Nemertes Research.

 

Три варианта за управление на аутсорсинг отношения

 

Изследване на предполагаемите разходи за 12 месеца от средата на 2020 г. до средата на 2021 г. на Nemertes Research от юни показва, че малко над половината (52%) от анкетираните планират да увеличат бюджетите за видео приложения, докато почти половината (45%) очакват да инвестират повече в приложения за екипна съвместна работа като Slack и Microsoft Teams. Последващи проучвания от Nemertes през последните седмици показват, че намеренията за покупка не са се променили особено през това време.


Увеличенията на разходите вероятно ще бъдат относително скромни, вероятно с едноцифрени суми.

 

„Като цяло мисля, че компаниите са предпазливи за следващата година“, каза Лазар. „Те гледат на постепенно увеличение на разходите за сътрудничество от порядъка на 10% или по-малко, с поглед към по-добра подкрепа на домашните работници и добавяне на повече видео; това е мястото, където са основните области за инвестиции."

 

Неясното бъдеще прави бюджетирането трудно


С истинска несигурност относно това кога може да приключи пандемията и може да започне устойчиво глобално икономическо възстановяване, много ИТ отдели вероятно ще предприемат изчаквателен подход при определяне на бюджети за инвестиции за сътрудничество през 2021 г.

 

Източник